افزونه جلالی را نصب کنید. 20 رمضان 1446 Wednesday, 19 March , 2025

اطلاعیه ها

سردار محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه شد مدیریت بازار ارز‌ بدون استفاده از یک دلار ذخایر بانک مرکزی/ دلار ‌در کانال 29 هزار تومان‌ بسیج پای کار کشاورزان می‌ایستد/ سردار غلامرضا سلیمانی: توافق بزرگ با وزارت جهاد در راه است زاهدی وفا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شد چرا اعتراضات و اغتشاشات پس از درگذشت مهسا امینی اتفاق افتاد؟/ آیا نظام طبقه متوسط را از دست داده است؟ نخستین جلسه شورای عالی سینما برگزار شد یا قوانین را رعایت کن یا جریمه می‌شوی!/ قوانین سختگیرانه برای فعالیت اینستاگرام در کشورهای مختلف شعارهای رکیک تجمع دانشجویان شریف لکه ننگ ساحت دانشگاه/ ریشه‌های این انحراف چیست؟ بررسی صلاحیت زاهدی‌وفا در مجلس/ نادران و امیرآبادی موافق؛ نوروزی، عسگری و توسلی مخالف نطق کردند واکنش عموی نیکا شاکرمی به دعوت خاله‌اش از مردم برای تجمع | نظریه اولیه پزشکی قانونی؛ مرگ با گلوله در تجمعات صحت دارد؟ | سرنوشت پیکر دختر ۱۷ ساله قالیباف: فرمایشات رهبر انقلاب وظیفه خواص را روشن کرد | مرزبندی میان مردم و آشوبگران مشخص شد

1

وزارت راه و شهرسازی برای مقابله با فرونشست‌ها لایحه می‌دهد

  • کد خبر : 105601
  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۸
وزارت راه و شهرسازی برای مقابله با فرونشست‌ها لایحه می‌دهد
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: مقرر شده وزارت راه و شهرسازی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برای جلوگیری از پیشرفت فرونشست زمین لایحه دهند.

آقای اقبال شاکری گفت: رسیدگی به وضعیت فرونشست‌ها در کشور به ویژه تهران، متولی مشخصی ندارد و قانونی تاکنون برایش تدوین نشده؛ شهرداری تهران هم برای مقابله با فرونشست‌ها از طریق شورای شهر اقدام کرده است.

کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و برداشت غیرقانونی و بی رویه آب های سطحی با چاه های غیرمجاز به عنوان مهم‌ترین علت‌های فرونشست در ایران و به ویژه تهران اعلام می‌شود. ساخت‌وسازهای شهری و زیربنایی هم باعث شده تا با نفوذناپذیر شدن سطوح معابر، خیابان‌ها و کانال‌ها، آب به عمق به زمین نفوذ نکند و «سطوح بارش‌گیر» کاهش یابد.

برخی گزارش‌ها می‌گوید در هر دو کیلومترمربع از خاک ایران، یک چاه آب مجاز یا غیرمجاز وجود دارد که در مجموع به حدود یک میلیون حلقه چاه می‌رسد؛ با این حال رسانه‌ها می‌گویند «تعداد دقیق چاه‌های ایران و تعداد چاه‌های غیرمجاز همچنان معلوم نیست.»

مدیرکل بحران استان تهران گفته مناطق جنوبی و جنوب غرب شهر تهران بیشتر در معرض فرونشست هستند. آقای درجاتی توضیح داده جبران کمبود آب در منابع زیرزمینی تمهیدات طولانی مدت می‌خواهد؛ چراکه کاهش سطح آب‌های زیرزمینی ۲۰ سال زمان برده است.

یک کارشناس مسائل شهری گفته فرونشست در محدوده بزرگراه آزادگان و شهرک مصطفی خمینی تهران از سال ۹۵ تا ۹۹ بیش از ۳ برابر شده است.  مسئولان شهری و مدیریت بحران هم می‌گویند كارگروه فرونشست زمين در شهر تهران، برای جلوگیری از فرونشست و تبعات آن فعالیت می‌کند.

آمارها نشان می‌دهد دشت تهران روزانه یک میلی متر فرونشست دارد که در سال به حدود ۳۶ سانتی‌متر می‌رسد. فرونشست زمین می‌تواند به تأسیسات زیربنایی مانند خطوط لوله آب و گاز آسیب بزند و حمل و نقل ریلی مانند مترو را با مشکل مواجه کند.

رئیس بخش زلزله‌شناسی، مهندسی و خطرپذیری مؤسسه تحقیقات راه و شهرسازی گفته راه حل مقابله با فرونشست و آسیب به سازه‌ها، «افزایش درجه استحکام ساختمان‌های غیربحرانی، به جای تخلیه منطقه است.»

آقای بیت‌اللهی اضافه کرده «علاوه بر مسدودسازی هر چه سریع‌تر چاه‌های مازاد آب کشاورزی، وضعیت کانال‌های زیرزمینی با فنون آبخیزداری و آبخوان‌داری باید اصلاح شود.»

او هشدار داده «اگر دولت سیزدهم اصول شهرسازی و محیط‌زیستی را در ساخت یک میلیون واحد مسکن در سال رعایت نکند، احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت فرونشست زمین و آسیب به ساختمان‌ها وجود دارد.»

رئیس بخش زلزله‌شناسی، مهندسی و خطرپذیری مؤسسه تحقیقات راه و شهرسازی گفته بودجه‌ای در سال ۹۸ برای اصلاح وضعیت فرونشست زمین در قانون مدیریت بحران باید اختصاص داده می‌شد، اما تاکنون حتی یک ریال هم برایش نپرداخته‌اند.

لینک کوتاه : https://ensaniatnews.ir/?p=105601

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.